Saluda Alcalde de Torrent

JESÚS ROS PILES
Alcalde de Torrent

SEMANA SANTA DE TORRENT 2020
Quasi sense adonar-nos, ens acostem de nou a una setmana entranyable, única i diferent. Una setmana que tots els torrentins i torrentines vivim amb passió i en la qual ens sentim orgullosos d’un poble que estima i cuida les seues tradicions.
Torrent és una gran ciutat, moderna i innovadora, que avança dia a dia i que mira al futur amb il•lusió. Però també una ciutat que manté viu el seu esperit de poble, que fomenta i conviu al costat de les seues festivitats, que promociona la seua cultura i respecta les seues arrels.
Torrent viu de manera molt especial, amb el nostre caràcter solidari i acollidor, la Setmana Santa, tant present en les nostres vides al llarg de tot l’any. Un exemple d’unió, una tradició centenària que passa de pares a fills i que tots i totes sabem posar en valor amb admiració i respecte. No es pot entendre la nostra ciutat sense la Setmana Santa, sense cada acte, sense cada processó que recorre els diferents carrers en la seua setmana de Passió des del Diumenge de Rams fins al Diumenge de Resurrecció.
A més a més, tenim una Setmana Santa única, amb un element diferenciador de la resta: la nostra Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, una figura que es remunta al segle XVI i que cada any recau en una torrentina que porta amb orgull la representació de la figura de Germana de Foix. Enguany serà Azucena Guimerá Palop la jove que portarà amb gran satisfacció i il•lusió el seu càrrec, acompanyada en tot moment per les seues cambreres Teresa Martí i Inés Palop. Enhorabona Azucena, a tu i tota la teua família, a la teua germandat, el
Prendiment de Jesús, que enguany celebra el seu 25 aniversari, i al seu germà major Jorge, el teu pare. I a José María Palop, Germà Major Suprem de la Setmana Santa, el teu iaio.
Aprofite també estes línies per a agrair la dedicació i l’estima que ha mostrat María Silla Mora al nostre poble, per la il•lusió que ha posat en cada acte en els quals ha participat representant a la Setmana Santa torrentina, al costat de les seus cambreres María Martínez i Blanca Puchades, i al Germà Major Suprem, Francisco José Silla.
D’altra banda, no puc oblidar-me de la gran faena que realitza la Junta Central de Germandats, representada pel seu president, José Vicente Yago. Una institució que treballa dia a dia per a fer més gran si cap la nostra Setmana Santa.
Enhorabona també a tots els germans majors que representaran a les seues diferents germandats d’una forma especial este 2020. Enguany especialment vull felicitar a la Flagel•lació del Senyor, que arriba als 75 anys de vida, en què ha escrit part de la història de la nostra Setmana Santa i del nostre poble.
Per últim, desitjar-vos que disfruteu i visqueu cada acte d’esta Setmana Santa 2020, que isqueu als carrers a viure en primera persona la sensació única que provoca el so de les cornetes itambors al pas de cada imatge, i que ho feu com sempre, des de la il•lusió, la passió i el respecte.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Más info

aceptar