Junta Central Hermandades de Semana Santa - Torrent

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ajuntament de Torrent

Jesús Ros Piles
Alcalde de Torrent
foto-jesus-15-292x300

L’olor de ciri cremant-se, les marxes de tambors i cornetins, l'emoció d'una festa que no deixa ningú indiferent: la Setmana Santa torrentina.

Un any més ens trobem ací, en estes pàgines, per a celebrar l’inici de la festa que ja s’acosta envoltada de palmes beneïdes i anunciada per l’Entrada Triomfal.

La Setmana Santa representa l’esperit de la nostra comunitat, una festa amb tradicions molt fixades que s’endinsa en les arrels d’un poble i que, a la mateixa vegada, creix i es modernitza; una festa que és l'espill d'una ciutat plural i diversa. Esta celebració és l'expressió més genuïna de la devoció popular, que es materialitza en els valors compartits de solidaritat i germanor.

Les confraries són i han de ser font de vida social, cultural i espiritual; un centre que vertebre la ciutat, l'òmpliga d'activitat i done eixe caliu que tant es necessita en la societat moderna. I és gràcies a l'esforç de tants i tants confrares que cada any la nostra Setmana Santa s’engrandix i no es conforma amb una setmana sinó que és partícip i protagonista de l'activitat cultural i social de la ciutat. Des d'ací aprofite per a enviar una abraçada a tots els germans majors que vestixen els colors i representen cada una de les nostres germandats, especialment a Eduardo Simó Mora per la seua responsabilitat com a germà major suprem.

Però és la figura de la reina de l’Encontre la que millor ho representa, encarnada en Gemma Torrent, una dona que és l'hereva d'una tradició centenària, de les més antigues de la nostra terra, i que passarà a formar part de la història d'un poble orgullós com és el torrentí. Una tradició que dóna caràcter i singularitat a estes celebracions i que, amb este element diferenciador, fa créixer cada any l'afluència de turistes a la ciutat.

Permeteu-me unes paraules d’afecte per a Carmen, amb qui he compartit un any ple d'emocions, d'il·lusió i d’experiències. Un any que ja ha valgut la pena per poder gaudir del seu somriure, del seu caràcter i de la seua humilitat. Vull enviar també un record especial a les dues Empars, Empar Fabià i Empar Martínez, dues xiquetes que han sigut el suport per a Carmen durant este període.

A tu, Gemma, i a les teues cambreres, Blanca Sahuquillo i Claudia Ros, vos desitge un any especial en què pugueu créixer en tots els aspectes, especialment en el personal i l’espiritual. Disfruteu, perquè tindreu un record inesborrable del temps que compartiu com a màximes representants de la nostra festa.

Per últim vull dedicar unes línies a la Junta Central de Germandats i en especial al seu president, José Vicente Yago, perquè sense el treball que dia a dia i durant tot l'any duen a terme no podríem disfrutar de la nostra festa i no seríem una referència en devoció i fortalesa.

Disfruteu, sentiu la Setmana Santa, perquè ésta és la nostra festa, la del silenci, la de la reflexió, la del soroll, la dels colors; la festa dels torrentins i torrentines.

 

 

Festa Interés Turístic Comunitat Valenciana


Newsflash